Laat op tijd uw schoorsteen vegen

Indrana - Schoorsteenvegen

Schoorsteenvegen in Geel? Dat laat u best door Guy Peeters van Indrana doen. Als erkend schoorsteenveger weet hij perfect waar hij op moet letten om de gezondheid van u en uw medebewoners te waarborgen.

Goed functionerende schoorsteen

Als een schoorsteen goed werkt, dan voert het de verbrandingsgassen van uw kachel of verwarmingsketel af. Dit is een levensnoodzakelijke taak, want als dit niet correct gebeurt kan dit serieuze gevolgen hebben op vlak van gezondheid of materiële schade.

De schouw kan bijvoorbeeld verstopt geraken en blokkeren, of door een slechte isolatie krijgt u te maken met condensatieproblemen. Door verkeerd stookgedrag kan ook teervorming en –aanslag optreden. Teer is licht ontvlambaar en kan dus een schouwbrand veroorzaken.

Ga preventief te werk

Om al deze problemen te vermijden, dient u preventief te werk te gaan. Zorg er dus voor dat uw schouw in perfecte staat verkeert, zodat u zeker nooit met een CO-vergiftiging geconfronteerd wordt. Laat daarom op regelmatige tijdstippen uw schoonsteenvegen door een erkend schoorsteenveger, zoals Guy Peeters van Indrana uit Geel.

Neem contact op

Is het lange tijd geleden dat uw schoorsteen eens nagekeken werd? Maak dan vandaag nog een afspraak met Indrina voor een fikse reinigingsbeurt van uw schouw!